Despre proiect

BE SMART! Vino la START!

Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti

Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de munca durabile si de calitate si sprijinirea mobilitatii lucratorilor

Prioritatea de investitii 8.iii: Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare

OS 3.7: Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbana

Cod Apel: POCU/82/3/7/Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana /7/Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana

Titlu proiect: „BE SMART! Vino la START!”

Cod SMIS: 106793

Material de informare


FORMENERG S.A. in parteneriat cu ASOCIATIA SMART PROJECTS si ASOCIATIA OAMENILOR DE AFACERI ARGES implementeaza proiectul „BE SMART! Vino la START!”

Obiectivul general al proiectului este crearea unui program-cadru antreprenorial, sustenabil, competitiv si calitativ prin stimularea si sprijinirea initiativelor antreprenoriale locale, care sa genereze cresterea ocuparii fortei de munca din regiunea Sud-Muntenia, diversificarea optiunilor de ocupare din piata muncii regionala precum si scaderea ratei de rezilienta a start-up-rilor in primele 12 luni de activitate, prin oferirea de servicii integrate suport pentru infiintarea de intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana a regiunii.

Proiectul va contribui la cresterea ocuparii fortei de munca din regiunea Sud-Muntenia, prin infiintarea a 49 de start-up-uri care vor genera 98 noi locuri de munca, contribuind astfel la indeplinirea obiectivului specific 3.7 – Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana, din cadrul POCU.

Proiectul va contribui la cresterea ocuparii fortei de munca din regiunea Sud-Muntenia, prin infiintarea a 49 de start-up-uri care vor genera 98 noi locuri de munca, contribuind astfel la indeplinirea obiectivului specific 3.7 – Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana, din cadrul POCU.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Cresterea gradului de constientizare cu privire la oportunitatile oferite de initiativa antreprenoriala si promovarea egalitatatii de sanse pe piata muncii in randul a 700 persoane din regiunea Sud-Muntenia, prin organizarea a 7 campanii de informare si constientizare, prin dezvoltarea unei retele de networking intre noii antreprenori si diseminarea informatiilor de piata relevante in randul acestora.

2. Dezvoltarea competentelor antreprenoriale, absolut necesare pentru demararea unor activitati independente, in randul a 440 persoane din regiunea Sud-Muntenia, prin oferirea de cursuri de formare antreprenoriala, sprijin si mentorat pentru infiintarea si functionarea afacerilor.

3. Cresterea numarului de IMM-uri nou infiintate, precum si a locurilor de munca prin implementarea a 49 de scheme de finantare adresate persoanelor interesate in a dezvolta o afacere.

4. Initierea, operationalizarea si dezvoltarea de mecanisme si instrumente de consultanta /consiliere/ mentorat, pentru crearea si dezvoltarea a 49 de noi afaceri in regiunea SM.

Durata proiectului: 36 de luni (03.01.2018-02.01.2021)

Valoarea proiectului: 12,934,631.65 leiExpert informare si publicitate: FLORESCU COSMIN
e-mail: proiecte@formenerg.roDescarca metodologia de selectie a grupului tinta


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Hostel Formenerg ***

Va recomandam cursul:

Contact

Addresa: Bd. Gh. Sincai, Nr. 3, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 021.306.99.00
Fax: 021.306.99.01
Cursuri:021.306.99.22
E-mail: office@formenerg.ro
Date J40/2265/2002
inregistrare:RO14529126